zaterdag 22 februari 2014

Popsymposium Gebr. De Nobel met mooie vooruitzichten

Het is weer zo'n heerlijk overvolle muziekdag vandaag in Leiden, maar een popseminar door Gebr. De Nobel bij toekomstige overbuurman Scheltema lijkt niet te missen. Opening door cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan, toelichting op de nieuwbouw door architect Chris Arts (Ector Hoogstad architecten) en historisch overzicht door Stiels. Mooi begin.
Het tweede deel van de middag gaat over culturele samenwerkingen in bijvoorbeeld Haarlem (Philharmonie, Toneelschuur, Patronaat, Schouwburg) en Den Haag (o.a. Paard en Supermarkt) en hoe dat , bottom-up, ontstaan is. Afsluitend is er de presentatie van de Leidse Popcommissie, een breed samenwerkingsverband tussen Leidse muziekpodia en -makers, maar nog wel in een erg pril stadium. Heel benieuwd wat dit gaat opleveren.
Na het prima buffet zijn er ook nog optredens van Eefje de Visser met deze keer Jacob van de Water op gitaar. Mooie set van een half uur, maar door de matige akoustiek helaas slecht verstaanbaar.  En datzelfde lot treft de Haagse band Taymir, overtuigden vorig jaar op het PleinOpen, maar verzuipen hier toch echt in de ruimte. Hopelijk krijgen ze een herkansing in Gebr. De Nobel in het najaar!

LINKS:
Gebr. de Nobel
Ector Hoogstad Architecten
Eefje de Visser
Taymir
Scheltema

Geen opmerkingen: