zondag 23 februari 2014

Alternatief rondje Leiden

Gisteren helemaal geen tijd gehad voor het Verrassend WinkelWeekend (VWW) met dichters, schrijvers en singer-songwriters vanwege het popsymposium in Scheltema door Gebr. De Nobel. Vandaag de herkansing.
En opeens komt er van alles last-minute voorbij, zoals live muziek bij Het sluitstuk van  Noodweer aan de Herensingel. The Torrents of Spring zorgt solo voor mooie ambient muziek, later zullen er nog meer muzikanten bijkomen bij deze fraaie jam band, maar het volgende optreden lonkt alweer.
Want niet last-minute, maar wel pas gisteren van gehoord, Anne Jansen speelt twee akoestische sets in De Tuin van de Smid. Covers van vrij onbekende nummers van vrij bekende muzikanten en heel mooi en eigenzinnig gezongen. En helemaal onversterkt, maar het publiek luistert! Er zijn plannen om dit vaker te gaan doen op zondagmiddagen, iets om in de gaten te houden.
Dan toch maar eens de stad in voor dat VWW. Matt Greenhorn & his Bluegrassband speelde helaas niet op de aangegeven tijd (althans volgens het heldere blokkenschema, waarvoor dank) bij Anne&Max, maar Dempsey was keurig op tijd in de bibliotheek in de Nieuwstraat. Altijd weer mooi en weemoedig.
En dan het derde last-minute optreden van vandaag, Port of Call instore bij Velvet. Speelt een half uur solo vooral nummers van zijn nieuw op te nemen cd. Dat belooft weer wat! Het optreden is in het kader van het Stukafest aanstaande donderdag hier in Leiden. Op 15 maart is Port of Call, samen met Long Conversations en Inge van Calkar weer te zien in de Vrijplaats!
Terug bij het VWW in Voor af en Toe aan de overkant van de Nieuwe Rijn voor het optreden van Marinka Stam (Lulu Doxin) met Silvan van der Zwaag op gitaar. Slechts twee nummers van gehoord, maar het smaakt naar meer. En kijk het publiek eens luisteren, in een café!
Luisteren doen ze ook bij de Rémon Beeftink band in de Velvet. Natuurlijk al veel vaker gezien met band én solo en altijd mooi om te horen. Prima eind van het VWW door deze Leidse singer-songwriter. It's Gotta Be You is een uitstekende uitsmijter!
Slot van het VWW en nu dus tijd voor een portie jazz in De Twee Spieghels waar de Alban Claret Swing Band staat te spelen. Old School New Orleans jazz in een eigentijds jasje. Met naast gitarist Alban ook Marco Bernardi (alt sax), Bernardo Sacconi (bas), Malo Mazurié Desgarennes (trompet), David Lukács (tenor sax) en Keesjan Hoogeboom (trompet).
Geweldige muziek, prima battles en prachtig samenspel. En de musici genieten net zo hard als het publiek! Mooi einde van een dag met veel live muziek, er komt nog meer vanavond, maar het is wel mooi geweest zo.
Ja, en die dichters en schrijvers heb ik helemaal gemist, gewoon geen tijd voor. Gelukkig was Leidse Glibber er ook nog.

LINKS:
The Torrents of Spring
Noodweer
Tuin van de SmidDempsey
Port of Call
Stukafest Leiden
Velvet
Marinka Stam
Vooraf en Toe
Rémon Beeftink
Verrassend WinkelWeekend
Alban Claret
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: