woensdag 26 februari 2014

Quite Quiet is weer genieten vandaag

Twee maal twee mooie optredens van singer-songwriters vanavond weer in Scheltema in Leiden. Quite Quiet wordt steeds populairder en niet alleen bij de fans, ook de musici genieten van het aandachtig luisterende publiek.
Sofia Dracht uit Wageningen opent de avond met vijf mooie songs. Lichtvoetig op de toetsen en met een prachtige, krachtige stem. Doet instrumentaal een beetje aan de vroege John Cale denken, vocaal dan juist weer niet. Als winnares van de Grote Prijs van Nederland 2013 laat ze hier horen dat dat helemaal terecht is!
Rogier Pelgrim uit Ede (ze carpoolen vanavond!), winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2012, begeleidt zichzelf op gitaar, maar het is toch vooral zijn stem die het doet. Wat een bereik en wat een volume!
Behalve dat ze allebei de Grote Prijs van Nederland wonnen deden ze ook nog allebei tegelijk mee aan de Beste Singer-Songwriter van Nederland. √Čn ze hadden ook nog eens dezelfde zanglerares. Mooie intieme avond weer met als emotionele afsluiting een geheel onversterkte versie van Forever Young (Bob Dylan). Voor zijn oma. We zijn er stil van. Dan daverend applaus!

LINKS:
Sofia Dragt
Rogier Pelgrim
Quite Quiet
Scheltema

Geen opmerkingen: