woensdag 19 februari 2014

Stand van de Stad druk bezocht

Voor de tweede maal organiseert het RAP architectuurplatform de live talkshow Stand van de Stad in Leiden. De eerste aflevering helaas moeten missen (vanwege een geweldig concert elders), maar nu is het hier genieten. Het is volle bak in Scheltema, minstens 150 bezoekers, en we worden verwelkomd door de huisband Villeneuf. Spelen tijdens de avond nog een paar korte stukken en één volledig en prachtig nummer: Home.
Tijdens een talkshow wordt er natuurlijk veel gepraat en dat onder leiding van Mieke Spaans. Over Leiden als winkelstad met Robert Kloosterman & Desiree Grijpma, over burgerinitiatieven in de wijken met Erik Olijerhoek & en Harry Kruiter en met Ed van Savooyen & Cees Wildervanck (foto) over parkeren in de stad. Dat laatste met een hilarisch filmpje dat langs lege parkeerterreinen gaat door de binnenstad.
Roept wel weer vragen op, maar daarvoor is jammergenoeg geen ruimte. Maar als ik het goed begrijp is er dus al ruim voldoende parkeerruimte in Leiden, maar is die slecht van kwaliteit. En als die nieuwe parkeergarages er dan toch komen moet de Leidse binnenstad, en vooral de mooiste grachten, parkeervrij worden. Goed plan!
Tussendoor zijn er ook nog allerlei intermezzo's met optredens van het PS|Theater, een gedicht door Han Ruigrok en als afsluiting een column door Gideon Roggeveen die de hele avond nog eens prima in twee minuten op geheel eigen wijze samenvat. Geslaagde en drukbezochte avond die een vervolg krijgt op dinsdag 15 april, weer in Scheltema.

LINKS:
RAP
Villeneuf
PS|theater
Scheltema

Geen opmerkingen: