zondag 16 februari 2014

Interessante combinatie weer op het White Crow Music Festival

Het White Crow Music Festival is een driedaags festival voor kamermuziek in de prachtige tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden. En er is altijd één avond met crossovers, vorig jaar met klassiek en jazz, dit jaar met klassiek en pop.
De Haagse rockband NiCad en het nieuwe muziek ensemble NEuE zijn twee uitersten, maar vullen elkaar ook weer mooi aan. De eerste set gaat nog een beetje alle kanten op, van modern klassiek tot regelrechte symfonische pop uit de vroeger jaren 70 en van spoken word tot en met elektronica. En alles dus ook nog eens door elkaar.
Na de pauze start het NEuE met Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt en dat duurt misschien net iets te lang, maar uiteindelijk gaan we via een minimal nummer over in een spannende set van NiCad, met begeleiding van het NEuE natuurlijk en dat maakt het echt bijzonder. Want hier komt alles samen, die geweldige drummer, die prachtige dwarsfluitiste, die heerlijke basklarinet en al die andere muzikanten. Een misschien niet perfecte, maar wel heel bijzondere avond.

LINKS:
NiCad
New European Ensemble
White Crow Music Festival
Rijksmuseum van Oudheden

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Peter,

Ik heb met belangstelling jouw positief-kritische recensie gelezen waarvoor veel dank !

Met vriendelijke groet,

Wolfgang Keller
Voorzitter WCMFL