donderdag 9 september 2010

Windstreken


Trio Windstreken is een apart gezelschap, want zelden kom je een combinatie van jazz, klassiek en oosterse muziek tegen. Voor hun derde cd namen Pieter de Mast (sax en fluit), Sebastiaan van Delft (kistorgel) en Niti Ranjan Biswas (tabla) een drietal gastmuzikanten mee die ook op de cd meespelen.

Bijzonder is ook dat de groep niet alleen nummers van de (gast)muzikanten spelen, maar ook middeleeuwse muziek en speciaal voor hun gecomponeerde muziek. Zoals het nummer Regenslaap van de jonge componist Leonard Evers, die hier zelf meespeelde en dirigeerde.

Heel belangrijk waren natuurlijk de gastmuzikanten: Kamal Hors op ud en zang, Oene van Geel op altviool en Jörg Brinkmann op cello.
De eerste set was zwaar en beladen, er werd geconcentreerd gespeeld maar af en toe wilden we wel dat ze eens echt helemaal los gingen. De tweede set zette in met een subtiele intro van Sebastiaan van Delft en juist op dat moment ging de telefoon achter de bar over. Sebastiaan speelt daarop in en dat zet de toon voor de rest van het concert. De spanning is verdwenen, alles swingt en improviseert en het straalt speelplezier uit. Ze gaan helemaal los!
19 september zijn ze nog te zien bij Vrije Geluiden in het Bimhuis, 25 september in het Orgelpark in Amsterdam en 13 november in het Mondiaal Centrum Haarlem.

LINKS:
Windstreken
Pieter de Mast
Niti Ranjan Biswas
Kamal Hors
Jörg Brinkmann
Leonard Evers
Q-Bus
De X

Geen opmerkingen: