donderdag 2 september 2010

Hilversum heeft eindelijk een nieuw (pop)podium


Op de plaats waar vroeger De Tagrijn stond staat nu De Vorstin, dat vanavond de deuren opende voor de eerste van een reeks try-outvoorstellingen. Een flitsend gebouw dat niet alleen poppodium is, maar ook plaats biedt aan bijvoorbeeld cabaret.

In de grote zaal staat een prachtige bar met de nieuwste apparatuur en dat was nog wel even wennen. Maar het mooiste van alles is dat er geschonken wordt in echte glazen, niet in plastic bekertjes. Hopen dat dat zo blijft.

De eer was vanavond aan 5 bands, Gooise Goden, die streden om een plaats in het openingsweekend van De Vorstin. De eerste band Mondegreen had pech, halverwege het eerste nummer brak er een snaar, snel een nieuwe erop en stemmen, maar dat kost je toch een nummer op het eind. Drummer en bassist zetten ondertussen een basis door. De rookmachine werkte op volle toeren, zo erg zelfs dat de zanger er last van kreeg.

Tijdens het eerste nummer van de volgende band Dharma? ging er weer wat mis, het brandalarm ging af. Noem het maar een valse start of had het iets te maken met die rookmachine? Er hing sowieso een brandlucht, maar dat waren de nieuwe lampen. Maar goed daarom is het ook een try-out voorstelling.
De rest van de avond verder maar laten zitten want het ging deze keer niet zozeer om de muziek als wel om het gebouw en de sfeer. En die is zondermeer goed. Die kinderziektes zijn zó over en Nederland heeft er weer een mooi poppodium bij.

LINKS:
De Vorstin
Mondegreen
Dharma?

Geen opmerkingen: