zondag 12 september 2010

Zondag muziekdag in Leiden 8


Twee maanden geleden speelde bassist Dolf Delprado ook al in De Zijlstroom, nu was hij er weer met een heel andere bezetting. Toen met Simon Rigter en Vincent Koning, nu met David Lukacs (klarinet en sax) en Walther de Graaf (gitaar).

Lang geleden dat we een klarinet in zo´n kleine bezetting zagen (afgezien van dixieland bands), het lijkt wel of de sax de klarinet helemaal verdrongen heeft in de jazz, jammer. David Lukacs zagen we al eerder met 4beat6 in Hoofddorp en Den Haag en ook zagen we Walther de Graaf al eerder, maar waar? Eén van David Lukacs leermeesters was Scott Hamilton en die staat op 2 oktober weer in Zoetermeer in het Stadstheater. De wereld is klein.
Het was een prima optreden, lekker improviseren in de Zijlstroom.

Daarna naar De Twee Spieghels waar Karel Boehlee en Martijn van Iterson speelden. Twee topmuzikanten die in allerlei groepen spelen maar hier ruimte maakten voor een fantastisch duo optreden.

De Twee Spieghels wordt steeds meer het centrum van de Leidse jazzscene en daarmee stijgt het niveau van de optredens ook steeds meer. Muzikanten en liefhebbers volgen elkaar in De Twee Spieghels en dat zorgt voor een altijd bijzondere sfeer en zeker bijzondere muziek.

LINKS:
David Lukacs
De Zijlstroom
Karel Boehlee
Martijn van Iterson
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: