zondag 2 mei 2010

Mooie afsluiting jazzseizoen in Zoetermeer


Op twee dagen na twee jaar geleden speelden ze ook al eens in De Sniep, Leah Kline & JuzzFlirtin, toen in een bijna zomerse setting in de tuin, nu in in een herfstig Zoetermeer en dus binnen.

De uit Los Angeles afkomstige zangeres Leah Kline is de spil van JuzzFlirtin. Behalve dat ze zingt is ze ook de tekstschrijver van het meerendeels eigen repertoire. In onze herinnering was het twee jaar geleden vooral Great American Songbook afgewisseld met een paar eigen nummers, nu waren de eigen nummers het hoofdbestanddeel.

Pianist Dirk Balthaus is verantwoordelijk voor de composities en was er de vorige keer zeker ook bij, samen met Leah is hij tenslotte de kern van de groep. De nummers hangen tegen het American Songbook aan, maar hebben toch een eigen frisse klank.

De basis werd gelegd door Sven Schuster op bas, onverstoorbaar hield hij de boel bijeen. Of de nummers nu jazz, jazz met een groove of poppy jazz waren.

Drummer Klaas van Donkersgoed speelde alsof hij dit repertoire al jaren kende, maar halverwege de tweede set vertelde Leah dat dit Klaas zijn eerste optreden met dit gezelschap was. Klasse!

Helaas was dit alweer de laatste Fascinating Jazz van dit seizoen, moeten we weer tot september wachten op meer jazz in Zoetermeer, te beginnen met het Zoetermeer Jazzfestival 2010. Maar Leah Kline & JuzzFlirtin waren een mooie afsluiter.

LINKS:
Leah Kline
JuzzFlirtin
Fascinating Jazz
Zoetermeer Jazz 2010
De Sniep

Geen opmerkingen: