zondag 30 mei 2010

Els en Gerhard 40 jaar getrouwd, een feest met veel muziek


Jazzpromotor, presentator en bassist Gerhard ten Hoopen en zijn vrouw Els waren vandaag 40 jaar getrouwd. Reden voor een feestje en dat daar muziek in zat was op voorhand al duidelijk.
Om te beginnen speelde daar de Gypsy Jazz groep Basily tijdens de ontvangst, speciaal hiervoor waren ze van het International Gipsy Festival in Tilburg overgekomen naar Zoetermeer, om vervolgens in Tilburg weer verder te gaan spelen..

Vervolgens was het de beurt aan Cleanhead & Barefoot, een in Zoetermeer niet onbekend duo. Spelen een leuke mengeling van blues, cajun, texmex en zydeco. Zij waren de opwarmer voor het diner in De Witte Raaf in Zoetermeer, prima restaurant, maar zonder tomtom lastig te vinden, een aantal gasten kwamen elkaar al tegen op weg en zoekend naar De Witte Raaf, uiteindelijk is iedereen er gekomen en zoiets schept natuurlijk ook weer gelijk een band.

Het zat natuurlijk vol met muzikanten en na afloop van het diner kon het dan ook niet uitblijven, er kwam een jamsessie. De technische staf van Fascinating Jazz zorgde voor het geluid, dus dat ging prima. Gerhard ten Hoopen, Rob Aberbeek en Frans Schmit openden de sessie met FSR.

Daarna wisselden de bezettingen elkaar snel af. Hier Harry Emmery, Rob Agerbeek en Frans Schmit.

Dan weer Harry Emmery met Rob Agerbeek en Erik Nap.

Gevolgd door Gerhard ten Hoopen met André Huf en Frans Schmit (niet op de foto).

En tenslotte nog Hary Emmery met André Huf en Frans Schmit. Het was natuurlijk allemaal improviseren want het waren veelal combinaties die nauwelijks of nooit met elkaar hadden gespeeld, maar dat kan bij jazz: stick to the standards en het komt bijna altijd god, hier zeker.. Feest en muziek waren kortom geweldig. Dank Gerhard en Els!

LINKS:
Fascinating Jazz
Basily
Cleanhead & Barefoot
Harry Emmery

Geen opmerkingen: