donderdag 6 mei 2010

Haags Spuiplein bijna te klein voor 5 mei festival


Het Spuiplein in Den Haag is een behoorlijk ongezellig plein, totdat je er een podium neerzet en een aantal bands laat optreden, dan is het er net zo gezellig als op het Vrijthof in Maastricht in de zomer. Het 5 Mei Festival is zo'n moment dat het er bruist en suist. Begin en eind gemist, maar van half drie tot half zeven was het reuze gesellig. En met goede muziek.
Politiek correct natuurlijk op bevrijdingsdag met bijvoorbeeld de Berlijnse band Rotfront, een melting pot van Balkan, Klezmer, Ska, Raggae en nog wat muziekstijlen. Opzwepend, aanstekelijk, prima festivalband.

Ook het Theater aan het Spui deed mee met onder andere een optreden van CCC Inc. Maar terwijl buiten de organisatie allemaal prima verliep ging het binnen helemal mis. De zaal bleef dicht, er waren geen mededelingen en het foyer programma was beneden de maat.
Dan maar snel weer naar buiten voor het optreden van Jurk!. In Draadstaal zitten soms geweldige parodien op Nederlandstalige artiesten, maar hier waren Jeroen van Koningsbruggen en Dennis van de Ven een parodie op zichzelf. Jammer.

Daarna begon het muzikaal ook echt interessant te worden. All Missing Pieces presenteerden hun eerste cd Virtue. Mine. Honour. De drie Haagse broers werden bijgestaan door twee leuke achtergrond zangeressen en geweldige toetsenman. Ondanks technische problemen toch een prima optreden, beter dan optredens bij DWDD.

Moss liet al van zich horen op Noorderslag, DWDD en de Nederpopshow, maar live zijn ze pas echt geweldig. Komende maanden spelen ze heel veel op festivals (in Nederland en ook daarbuiten), GA ZIEN!

Hun muziek is een kruising tussen Crosby, Stills, Nash & Young en The Feelies. En ze kunnen allemaal zingen.Het hoogtepunt van deze Bevrijdingsdag.

Planeur was een beetje een anticlimax, Turkse hard-rock zonder veel nieuwe invalshoeken. En de zang was ook niet al te vast. Tijd om naar huis te gaan, maar toch een paar hele goede optredens gezien.

LINKS:
Rotfront
Jurk!
All Missing Pieces
Moss
Planeur
5 mei feswtival Den Haag

Geen opmerkingen: