zondag 12 juli 2009

Werfpop 2009 van de regen in de zon


Het middag gedeelte van Werfpop moesten we laten schieten, eerst vanwege de regen, vervolgens vanwege de opening van een tentoonstelling in Sidac Studio: Leids Rijnwater. Maar de zon begon te schijnen en om 7 uur stond het Antwerp Gipsy Ska Orkestra klaar met een wervelende show. Een internationaal gezelschap dat allerlei muziekgenres combineert tot een zeer dansbaar geheel. Hoppa!
En niet te beroerd om een nummer van de volgende band op hun eigen wijze te spelen.

Die volgenda band was Napalm Death, al ruim 20 jaar bezig en uitvinders van de Grindcore. Het hoort bij Werfpop, een heftige metalband, zelfs op het achterveld was het niet meer te ontgaan.

Daarna was het de beurt aan Voicst, al bijna een jaar niet meer gezien, maar nog altijd swingt het verschrikkelijk. Kleinere bezetting dan vorig jaar op Schollenpop, maar Sophie op baritonsax is een extra dat meer bands zouden willen hebben. Helemaal goed dus.

Slotact waren de Infadels, leuk, maar ze konden Voicst niet overtreffen. Te veel voorgeprogrammerde muziek en te weinig expressie en improvisatie.
En dan nog iets, de presentator van het festival was de hele tijd bijna zijn stem kwijt, zou het niet een idee zijn om zijn microfoon wat harder te zetten? Hoeft hij niet zo hard te schreeuwen.
Werfpop was weer gezellig en de drukstbezochtste editie ooit. Als het weer weer meezit komen we volgend jaar zeker weer.
Sidac Studio
Antwerp Gipsy Ska Orkestra
Napalm Death
Voicst
Infadels
Werfpop

Geen opmerkingen: