vrijdag 3 juli 2009

Bijrol voor muziek op Leiden Culinair


Leiden Culinair is natuurlijk vooral een eetfestijn en dat doen ze niet slecht. Live muziek is hier duidelijk een bijzaak, klein podium, beetje weggestopt in een hoekje naast de toiletten. Maar toch heel aardige muziek van tenorsaxofonist Domagoy Ralasic en zijn kwartet ft. Adrienne West. Great American songbook materiaal, maar dat past natuurlijk uitstekend bij een goede maaltijd.

Even na half negen kwamen Adani & Wolf het podium op, twee dj's, waarvan er één ook nog op keyboard te keer ging. Lekkere tracks wel, maar plaatjes draaien kan iedereen thuis ook doen.
Na ruim een half uur kwam er een hele goede saxofonist bij, het niveau steeg onmiddelijk, maar het gemis aan een live ritme sectie werd steeds groter. Er is niets mis met een dj als onderdeel van een live band, andersom is, op een enkele uitzondering na, niet meer dan muzikaal behang. Ook het publiek reageerde, op zijn zachts gezegd, lauw. Geen muzikale sfeer (verder wel heel gezellig), dus dan maar nog een hapje eten en de muziek laten voor wat het is.
Zaterdag staat Zoetermeer Culinair op ons programma (Tiny Little Big Band, JohanEnzo, Swinghouse), zondag nog een herkansing voor Leiden Culinair.

LINKS:
Adani & Wolf
Leiden Culinair
Leidse Lakenfeesten

Geen opmerkingen: