vrijdag 9 februari 2018

En een mooie afsluiting

Wát een luxe, Stukafest Leiden telt nu ook een tweede dag. Dus weer de studentenkamers af, allereerst bij Melle, op een steenworp afstand van waar ik woon (rechtsachter in het raam is nog buurman de Marekerk te zien). Daar zingt en speelt Grisly Faye uit de Oekraine met veel samples en loops een boeiende set. Bij het eerste nummer mogen we gelijk meedoen met het zingen van een toon en handen wrijven. Prima binnenkomer!
Interessant trouwens om te zien dat studenten/huiskamerconcerten steeds meer gemeengoed worden en dat muzikanten er steeds beter mee om weten te gaan. De interactie tussen artiest en publiek is tegenwoordig optimaal, waar dat vroeger nog wel eens stroef verliep.
Voor het tweede optreden is het flink trappenklimmen naar de derde verdieping aan de Breestraat 175c bij Daphne. Maar dan heb je ook wat, mooie ruimte, een podium als onderdeel van de kamer en een heuse bar. Én Iris Penning met een optreden dat een kruising is tussen singer/songwriter en kleinkunst. Ze zingt, speelt gitaar en gebruikt veel loops, deze prima artiest uit Eindhoven, zeker voer voor liefhebbers van Eefje de Visser!
(en even terzijde, Daphne doet ook mee aan de huiskamerconcerten van Gluren bij de Buren op 11 maart, dan speelt Oliver Cried Wolf er, kan ik zelf niet bij zijn want Duo Roma speelt dan bij ons op Koddesteeg 8).
Het derde optreden vanavond is van Aidan & the Wild, ook op de Breestraat, maar dan bij Nikki. Blijkt solo te spelen en heeft twee gitaren bij zich. Een kleine backpackgitaar die een beetje klinkt als mandoline waarmee hij zijn set opent.
En een twaalfsnarige gitaar waarmee hij wonderlijke dingen doet, alsof het een tabgitaar is. Een kleine drie jaar geleden deed hij nog mee aan het Jong Quite Quiet met kort(er) haar en veel sombere songs, nu hij zijn grote liefde heeft gevonden zijn de liedjes vrolijker en romantischer, een mooie afsluiting.
Niet helemaal natuurlijk, want er is nog een Stukafeest bij Gebr. de Nobel maar het Electronic/Alternative duo Bungalow, aangevuld met drummer krijgt niet echt de voetjes van de vloer. Dus lekker naar huis. Het waren twee heerlijke Stukafest dagen!

LINKS:
Grisly Faye
Iris Penning
Aidan & the Wild
BUNGALOW
Gebr. de Nobel
Stukafest

Geen opmerkingen: