woensdag 21 februari 2018

Unplugged even terug op het oude nest

Unplugged begon zo'n vijf jaar geleden in De Twee Spieghels. Een avond met een stuk of tien singer-songwriters die een kort optreden van drie nummers geven. Guy Harvey uit Engeland bijt de spits af met mooie, delicate nummers.
Layla de Vriend, net terug van een wereldreis is een nieuwkomer met een vervangende gitaar. Het is haar alleereerste optreden op een echt podium en dat is te horen, mooie stem, maar wat onzekere presentatie.
Johnny Bruce Muller is inmiddels een oude bekende, samen met Rob van Berlo op percussie. Spelen drie nummers van de ep The Battle Between These Ears waaronder het mooie Trainspotting.
Them Novelists is een zeven mans electropop/new wave rave extravaganza, maar vanavond doen ze een try-out als semi acoustisch trio. Je vraagt je af of het een gimmick is of serieus bedoeld. Maar gezien het flinke aantal aanwezige en meezingende fans hou ik het toch maar op het laatste.
Na een aantal jaren in De Twee Spieghels verhuisde Unplugged naar De Vrijplaats, maar omdat die nu verbouwd wordt zijn ze 'on tour'. Waarom ze hier ooit weggingen wordt vanavond weer duidelijk, het optreden van Thomas Triemstra is nauwelijks meer te volgen door het rumoerige publiek. Tijd om naar huis te gaan, er volgen nog twee overvolle muziekavonden.

LINKS:
Layla de Vriend
Johnny Bruce Muller
Them Novelists
Thomas Triemstra
Unplugged
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: