zaterdag 17 februari 2018

Afwisselende zaterdag

Oscar Benton was in de jaren 60 en 70 een grote naam op bluesgebied in Nederland. Met het nummer Bensonhurst blues had hij zijn grootste hit, mede omdat het de titelsong was van de film Pour la peau d'un flic met Alain Delon. Na allerlei tegenslagen heeft gitarist Johnny Laporte hem er weer bovenop geholpen en gezamenlijk een nieuwe cd gemaakt. Vanmiddag presenteren ze die instore bij Velvet, het is misschien niet meer de Oscar van vroeger, maar vooral zijn covers zijn nog steeds heel goed.
Dan naar De Twee Spieghels waar de afgelopen week hard gewerkt is aan de renovatie. Ziet er allemaal perfect uit! In plaats van het aangekondigde optreden is er de vrolijke ragtime/boogie woogie pianist Balázs Dániel uit Hongarije. Tussen optredens in Leimuiden (gisteren) en Hoofddorp (vanavond) swingt hij vanmiddag lekker weg.
Tenslotte nog een animerend verjaardagsfeestje en dan naar huis. Maar een enorm kabaal trekt onze aandacht, bij de Schouwburg is in de aanloop van de finale van het Leids Cabaret Festival een show op het water bezig met muziek (van vooral cabaretiers), licht, water en vuur. Feestelijke dagsluiting met Glühwein toe!

LINKS:
Oscar Benton
Velvet
Balázs Dániel
De Twee Spieghels
Leids Cabaret Festival
Leidse Schouwburg

Geen opmerkingen: