donderdag 22 februari 2018

Vraagtekens bij beste Leiden Jazz Award ooit

De Leiden Jazz Award is eigenlijk altijd al een beetje vreemde wedstrijd, het gaat om solisten, dat is al moeilijk te vergelijken, maar steeds meer zijn het bands die hier aan deelnemen. Vanavond alleen maar. En als dan de solist drummer én componist is, is dat lastig voor de jury. Maar Sun-Mi Hong uit Zuid Korea zagen we al eerder met toen Karel Boehlee en Frans van Geest in De Twee Spieghels, nu doet ze daar met haar eigen band niet voor onder. En wat een interessante composities en veelzijdige drumster!
Yuri Rhodenborgh speelt met zijn Redbourg Quartet een leuke 20 minuten vol, is technisch goed maar verder weinig onderscheidend.
Na de pauze is zangeres Isabel Bermejo aan de beurt met een mix van jazz, flamenco en wat Arabische muziek. Meeslepend, afwisselend en vooral verrassend! Omdat het veel Spaans is dat er klinkt, zou een kleine uitleg wel welkom zijn. Maar ja, je hebt als muzikant maar 20 minuten om hier je te profileren.
Vierde kandidaat is gitarist Ante Medic met zijn jonge bopband met een vleugje pop. Indrukwekkend, maar hij laat wel erg veel over aan de pianist.
Uiteindelijk gaan Yuri Rhodenborgh en Isabel Bermejodoor naar de finale, maar Sun-Mi Hong had daar toch eigenlijk ook bij moeten horen zitten. Tsja, jury's.

LINKS:
Sun-Mi Hong
Yuri Rhodenborgh
Leiden Jazz Award
Stadsgehoorzaal

Geen opmerkingen: