zondag 17 juli 2016

Sfeer en weer hoogtepunten Werfpop 2016

En het gaat gelijk vanaf het begin weergaloos van start met de Leidse Destructive Penguins. In twee jaar uitgegroeid van leuk bandtalent tot echte festivalbeesten. Voor deze gelegenheid hebben ze ook nog eens twee trompetten meegenomen. Prima festivalopwarmers met hun punk-ska-hiphoprepertoire, hadden later op de dag ook zeker niet misstaan!
Op het tweede podium zijn inmiddels De Skaggerz van start gegaan, met hun Nederlandstalige party-reggae-ska-punk uit Rotterdam. Twee jaar geleden al gezien in Scheltema in Leiden en ook nu is het weer een feestje. Beetje Doe Maar kloon, wel aanstekelijk en om op te dansen.
Langzaam wordt het drukker in De Leidse Hout en de Iguana Death Cult is eigenlijk de eerste band die je traditiegetrouw op Werfpop verwacht. Scheurende gitaren, beukende bas en drums, geweldige garage en surf rock!
Coral Springs is dan weer iets te braaf voor hier, gezellig pop-rockbandje, maar waar is het avontuur? Desondanks, het weer is goed en de sfeer is goed en iedereen heeft naar de zin, ongeacht de muziek. Kijk maar bij Leidse Glibber!
En dat brave geldt ook een beetje voor The Indien, veel van verwacht, niet slecht, toch ook niet overtuigend. De combinatie van erg veel bassen met de mooie ijle stem van de zangeres mist de plank. Luister ik liever naar de Cockteau Twins.
En dan is er opeens de band Scarecrow uit Frankrijk die rauwe bluesrock combineren met een dj/rapper. Verrassend! Ja, eerste verrassing van deze dag, dat misten we een beetje tot nu toe. Een soort Franse Beans & Fatback, maar dan net even anders.
Verrassend kan je dan weer niet zeggen van The Brahms, een iets te vrolijk en daardoor net wat te saai 3fm rockbandje. Het lijkt wel of Werfpop, dat van oudsher een hardrock/metal feestje was een beetje de weg kwijt is.
En er zijn natuurlijk mensen die helemaal uit hun dak gaan bij het Cairo Liberation Front, maar als het visueel interessanter is dan muzikaal......
Gelukkig is er dan nog DeWolff uit Limburg met hun geweldige psychedische rock. Twee jaar geleden al overtuigend op Schollenpop, nu nóg beter! Ja dit is Werfpop op zijn best, meer van dit graag volgend jaar, voor Dance (en in mindere mate Hiphop) zijn er weer genoeg andere festivals. Werfpop: houdt het puur en rock volgend jaar weer het dak eraf!
Ook grote internationale bands ontbreken vandaag verder op Werfpop dus tijd om eens te gaan kijken om te gaan kijken bij het naastgelegen Theehuis waar een leuk bijprogramma draait. Flink stuk van het optreden van City Lights gezien met o.a. Wouter Kiers op sax. Muzikaal misschien niet het beste van de dag, maar het is hier wel zó gezellig dat we niet meer naar Werfpop terugkeren.

LINKS:
Destructive Penguins
De Skaggerz
Iguana Death Cult
Coral Springs
The Indien
Scarecrow
The Brahms
Cairo Liberation Front
DeWolff
Werfpop
Wouter Kiers
Theehuis De Leidsehout

Geen opmerkingen: