zondag 24 juli 2016

Prima afsluiting Picknick

Het is een prachtige zonovergoten zondag en er is héél veel live muziek in Leiden, met ook veel optredens buiten. Live music and painting bij het nieuwe (te gekke) terras van De Waag bijvoorbeeld, live muziek bij de Waterlelie en bij het theehuis in De Leidse Hout (waar Leidse Glibber gelukkig bij was) en live muziek en meer in het Van der Werfpark bij het laatste Picknickfestival van deze zomer. Vanwege een heerlijke familielunch bij De Engelenbak zijn we wat later, maar precies op tijd voor Fools of Soul, een prima soul-funk band uit Rotterdam, met een zanger die een beetje aan Michael Jackson doet denken. Spelen ze ook nog een liedje van, naast andere covers en eigen nummers.
Het leuke van PickNick is dat het een gratis festival is, met naast muziek nog een Original Market, workshops en veel kinderactiviteiten waaronder de Vespaqua die niet persé voor kinderen bedoeld is, maar daar wel het beste scoorde. En eigen eten en drinken wordt aanbevolen, hoewel er ook van alles te kopen is. Waar maak je dát nog mee vandaag de dag op festivals? En met dit zomerse weer is het er goed druk! Een mooie middag.
Terug naar de muziek, want de afsluiter vandaag is de band Yellow Grass. Deden in 2014 Leiden aan tijdens de Popronde in de Vrijplaats als akoestisch trio, speelden vorig jaar op het Sniesterfestival vóór My Baby in de Zwarte Ruiter in Den Haag en zijn nu weer terug in Leiden. Het laat zich moeilijk in een hoekje stoppen, is het Americana, alt-country, indie-folk? Maakt niet uit, het is heerlijke zomerse festivalmuziek, de beste afsluiter van PickNick van deze zomer. (Alhoewel aanstaande zondag Leiden is Open voor Picknicks op het programma staat met nog veel meer muziek).

LINKS:
Fools for Soul
Vespaqua
Yellow Grass
Cultuurfestival Picknick

1 opmerking:

Leidse Glibber zei

we kunnen helaas niet overal tegelijk zijn he