zaterdag 2 juli 2016

Moeilijk kiezen vandaag in Leiden

De Cultuurweken zijn voorbij, de Lakenfeesten eveneens en toch is er ook dit weekend weer een overvol muziekprogramma in Leiden. Wij kiezen in eerste instantie voor Woodstock op het Water (WOW) gewoon omdat het altijd leuk is. Te beginnen met Second Floor.
De vierde editie van WOW brengt weer diverse coverbands met veelal muziek uit de late jaren 60 zoals de Keytone Cops uit Hillegom.
Het principe is eenvoudig, de bands varen in bootjes al spelend langs Leidse terrassen. Electric Blues uit Hillegom speelt hier op de Nieuwe Rijn.
Jammer alleen dat het hier markt is, de optredens zoals die van Red House zijn nu moeilijk te volgen. Morgen gaat WOW verder en dan zonder markt en met nieuwe bands.
Er was weer veel meer in Leiden vandaag zoals live muziek in het V&D Pop-up warenhuis, Douwe Bob bij Velvet en Willem Bodhi bij Lemmy's, maar ja, je moet keuzes maken. Ook als er nog een boeiende buurtborrel is bij 't Praethuys.
En omdat het toch niet echt zomert besluiten we de middag in De Twee Spieghels waar het Roberto Galanto Quartet speelt. Interressante jazz-zanger, crooner, met een prima begeleidingsband. En weer in prima gezelschap vandaag!

LINKS:
Woodstock op het Water
Roberto Galanto
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: