zondag 31 juli 2016

Rommelen op zondag

Het is weer de laatste zondag van de maand, dus tijd voor een nieuwe editie van Leiden is OPEN in de Leidse binnenstad, voor Picknicks deze keer. Als eerste komen we Mark V, singer-songwriter uit Noordwijk tegen op de Haarlemmerstraat. Niet verkeerd en op 4 augustus opnieuw te zien bij de Red Haze Unplugged Tour in De Buurt.
We zijn op weg naar singer-songwriter Sofia Dragt uit Wageningen op de Koornbeursbrug. Twee jaar geleden al eens gezien in Scheltema tijdens een Quite Quiet avond. Heeft aan kracht sindsdien niet ingeboet!
En dan volgt er een foute beslissing. Er varen een aantal rondvaartboten met live muziek door de stad en wij weten de enige boot zónder muziek uit te kiezen. Vanaf het water zien we wel eventjes Johnny Bruce Muller uit Den Haag op de Beestenmarkt.
Terug op het vaste land zien we ook nog even Daniel Tervooren uit Leiden opnieuw op de Beestenmarkt, Nóg een singer-songwriter, tijd voor een band!
Gelukkig staan in De Buurt Toine Scholten (gitaar en zang), met Tom van der Zaal (sax),  Marius van den Brink (toetsen), Jeroen Vierdag (bas) en Niek de Bruijn (drums) te spelen. Heerlijke mix van jazz/funk/soul!
Ja, en daar genieten we dan weer volop van in de zon!
Op weg naar het optreden van Sabrina Starke komen we ook nog even het Rembrandt Duo tegen in De Valk, swingt als altijd weer de pan uit.
Op weg naar de Koornbeursbrug komen we ook nog even Andre Hazel tegen op de Haarlemmerstraat met eigen nummers en raggae covers, maakt ook deel uit van de Red Haze Unplugged Tour in De Buurt op 4 Augustus. En dan komen we net te laat op de Koornbeursbrug voor Sabrina Starke, die is er iets vroeger mee opgehouden dan gepland. We zijn Leidse Glibber vandaag niet tegengekomen, maar hij was er wel degelijk. Volgde alleen een andere route. En hij zag Sabrina Starke wél!
We rommelen dus lekker wat aan deze zondag en eindigen de vakantie bij El Gaucho met live muziek van Los Latinos. Zuid-Amerikaanse muziek met harp, gitaar en zang. Prima sfeertje, heerlijk eten en een mooie afsluiting van de vakantie!

LINKS:
Mark V
Sofia Dragt
Johnny Bruce Muller
Daniel Tervooren
Toine Scholten
Marius van den Brink
Tom van der Zaal
Jeroen Vierdag
Niek de Bruijn
Rembrandt duo
Petit Restaurant De Valk
Andre Hazel
Leiden is Open

Geen opmerkingen: