zondag 3 juli 2016

Afwisselende zondag in Leiden

Het is een prachtige zondag, dus tijd voor muziek in de open lucht. Keus genoeg, maar we beginnen met dag twee van Woodstock op het Water, nu bij De Grote Beer. Het duurt even, maar dan meert de eerste band aan, Uncle Ben's Mercedes, een coverband uit Leiden en Zoetermeer.
En ze zijn nog niet weg na een kort optreden of SOUL, ook uit de regio, laat van zich horen. Prima en enthousiaste band! Maar het is alweer tijd voor het volgende evenement.
Want in Galerie Café Leidse Lente is een benefietmiddag voor de WellHaLo foundation die zich inzet voor waterputten in Gambia. Er zijn workshops, er is een kunstveiling en er zijn dichters. Te beginnen met Pink Meltzer die een selectie uit haar gedichten met of over water voordraagt. De 'rol' met gedichten gaat later op de middag ook naar de veiling.
En er is muziek van de Gambiaanse zanger en percussionist Ebou Gaye Mada die solo begint en later vergezeld wordt door een gitarist. Spannende Afrikaanse muziek. De hele middag levert afgerond € 2000 op, de waterput is bijna af!
Dan moeten we weg naar een verjaardag in de tuin, heel gezellig. En eenmaal thuis toch nog even naar 't Praethuys voor het laatste optreden van Men in Blues voor de zomerstop. Speciale aflevering dus met naast Chris Koenen, Robbie Carree, Peter Wassenaar en Harm van Sleen ook nog diverse gastoptredens. Mooie afsluiting van het seizoen!

LINKS:
Uncle Ben's Mercedes
SOUL
Woodstock op het Water
Pink Meltzer
Ebou Gaye Mada
WellHaLo
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: