vrijdag 4 december 2015

Er is er één jarig!

Een jaar geleden opende Gebr. de Nobel zijn deuren in Leiden en dat moet nu, een jaar later, natuurlijk gevierd worden. Niet zo uitbundig als de opening, maar wel net zo leuk. De eerste band van vanavond is gelijk al raak, want DOOL is de nieuwe band van Ryanne van Dorst, beter bekend als Elle Bandita. Dat was al een geweldige band, maar dit is nog een graadje beter! Verrassing van de avond, goed gespot door Gebr. de Nobel!
De muziek van DOOL is één bom energie, een hechte en heftige hard rockende band, een echte nieuwe aanwinst voor het Nederlandse rocklandschap. Mogen ze in 2016 op élk festival in Nederland (en daarbuiten) staan? En dan blijkt Ryanne ook nog eens een heerlijk, warm mens te zijn die graag even poseert met haar fan, de Leidse dichter Pink Meltzer.
In de grote zaal speelt inmiddels het Broken Brass Ensemble. Een heerlijk allegaartje van jazz, funk en balkan muziek met een leuke act. Doet het misschien beter op een festival als Werfpop in 2013 op het middenveld, maar staat ook hier zijn mannetje.
Heel erg druk is het nog niet vanavond (was vorig jaar wel anders) en ook Kuenta i Tambu trekken nog geen volle zaal. Opzwepende Afrikaanse ritmes zetten de zaal nauwelijks op zijn kop.
En dat doet vervolgens het Cairo Liberation Front weer wel met allerlei multimedia en zelfs buikdanseressen. Bij tijden hilarisch, hoewel muzikaal weinig innovatief. Het zegt wel iets over de koers van Gebr. de Nobel vandaagdedag, persoonlijk zou ik toch liever wat meer échte bands als bijvoorbeeld DOOL zien hier. Leidse Glibber was er natuurlijk ook bij en hier is zijn verslag.

LINKS:
DOOL
Pink Meltzer
Broken Brass Ensemble
Kuenta i Tambu
Cairo Liberation Front
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: