zondag 29 november 2015

Instores en in kroegen

Een afwisselende dag vandaag in Leiden die zich gelukkig, vanwege het stormachtige weer, in platenzaken en muziekcafés afspeelt. Te beginnen bij Velvet waar The Slow Show een half uurtje speelt. Niet op volle sterkte, bassist en drummer zijn er niet bij, maar dat maakt het alleen maar mooier. Bijna verstilde muziek die in elk geval het publiek ademloos doet luisteren.
Dan verder naar Plato waar óók een instore concert is. Van de zangeres Lorrèn, bekend als zangeres bij Wicked Jazz Sound, die onlangs haar eerste solo album uitgebracht. Samen met toetsenist Sander de Bie laat ze daar een paar mooie stukken van horen.
Tussendoor nog even naar een opening van een tentoonstelling in Dende en dan fluks naar De Twee Spieghels voor een optreden van de Akki Haak Band. Speelden hier al wel vaker, maar het blijft een mooie bezetting met Erik Van Der Weijden (altsax), Florian Hierdeis (gitaar), Dirkjan De Koning (drums), Akki Haak (trombone) en Gerco Aerts (bas). Trombone én sax hoor je niet vaak samen maar het werkt wonderwel bij de mix van eigen nummers en standards die ze spelen.
En dan om het weekend af te sluiten nog een uurtje naar 't Praethuys voor het wekelijkse optreden van Men in Blues. Dit keer met Harm van Sleen op de bas en Frans Heemskerk op toetsen. Het was me het (stormachtige) dagje weer wel, zoveel goede muziek!

LINKS:
The Slow Show
Velvet
Lorrèn
Plato
Akki Haak
De Twee Spieghels
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: