zondag 22 november 2015

Een véél te druk weekend

PodiumPitch bestaat al een tijdje, maar vandaag voor het eerst daadwerkelijk bezocht. Diverse onderwerpen passeren de revue in deze talkshow in de foyer van de Stadsgehoorzaal met onder andere beeldend kunstenares Maria Smits en kinderboekenschrijfster Bette Westera. Ze blijkt ook nog te zingen want samen met gitarist Diederik van Essel vertolkt ze een paar van haar gedichten. En er is ook nog een item over de stand-up comedy avonden in de Vrijplaats met een korte demonstratie van de Ier Ted Johnson.
Maar we komen natuurlijk voor Dorona Alberti die vooral bekend is als de zangeres van Gare du Nord. Maar ze kan nog veel meer vertelt ze. En dat is te zien en te horen in haar theatervoorstelling Käsebrot, een bijzondere voorstelling met Duitse (pop)liedjes uit de vorige eeuw met onder andere nummers van Nina Hagen, Nena en Peter Maffay. Tot slot laat ze ook nog een nummer uit de voorstelling horen en omdat haar begeleiders (pianist en cellist) vanmiddag niet konden komen doet ze het met een loopstation. Aanstaande zaterdag is ze te zien met haar programma in de Aalmarktzaal in Leiden.
Allerlei muzikale en andersoortige optredens moeten missen, alles was weer eens tegelijkertijd, maar gelukkig wel op tijd in De Twee Spieghels voor het Martijn van Iterson Quartet met Steve Zwanink op bas, Juraj Stanik op toetsen en Martijn Vink op drums. Een geweldig viertal dat virtuoos nummers van Martijn van Iterson zelf én standards spelen. Altijd de moeite waard.

LINKS:
Bette Westera
Dorona Alberti
PodiumPitch
Martijn van Iterson
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: