zaterdag 21 november 2015

De wereld en Zeeland

We hebben vandaag weer eens live muziek bij Cultuur071 op Sleutelstad en wel door Kamara, bestaande uit Maarten Witkam, Diana van den Driessche, Kamil Abbas, Raphael Martirossian en Rik van Boeckel. Ze spelen twee nummers van de volgende week zaterdag te verschijnen cd Reiziger.
Het genre is een kruising van de gezongen gedichten van Dempsey met de wereldmuziek van Maarten Witkam. Na afloop is er nog snel even tijd voor een korte fotoshoot van de band, want een groepsfoto was er nog niet. Zaterdag 28 november is de presentatie van de cd in Buurtcentrum De Kooi in Leiden.
's-Avonds blijven we dichter bij huis in de tuinzaal van De Burcht waar Hot House pianist Jeroen van Vliet uitnodigde om met zijn gelegenheidsformatie de door hem herschreven Zeeland Suite te vertolken. Een bijzondere serie concerten omdat het slechts 16 keer wordt uitgevoerd. Samen met Frans van der Hoeven (bas), Joris Roelofs (klarinetten), Pascal Vermeer (drums), Jasper Blom (tenorsax), Joris Postumus (altsax) en Anton Goudsmit (gitaar) maken ze er een indrukwekkende avond van in een uitverkochte zaal. En hoewel de suite bijna twee uur duurt komt er ook nog een toegift, dat is pas waar voor je geld! En dat is dus weer echt Zeeuws....

LINKS:
Sleutelstad
Maarten Witkam
Jeroen van Vliet
Hot House

Geen opmerkingen: