vrijdag 13 november 2015

Afwisselend Open Podium vol muzikale verrassingen

Het Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in het Leids Volkshuis begint al een mooie traditie te worden, vanavond als onderdeel van de Week van BplusC. Het eerste van de zes optredens is van Ben & Pauline die openen met Nederlandstalige singer-songwriterliedjes.
Dan volgt de oudste Nederlandse amateurtoneelgroep TIG (Tot Ieders Genoegen), niet met een eenacter, maar wegens ziekte van één van de hoofdrolspelers met een improvisatie met een deel van het publiek.
En dan weer muziek van The Backalleys, de groep rond Sam van Tienhoven. Nog geen jaar geleden stond hij hier al solo, nu heeft hij een goede groep om zich heen verzameld. Het optreden is maar kort, maar vooral het laatste nummer klinkt echt geweldig!
Na de pauze opent het Eurokoor met de meerstemmige popcovers. Bijna a capella, maar de toetsenist zorgt voor de nodige ondersteuning. Het lijkt hier trouwens een groot koor, maar ze zijn vanavond verre van compleet!
Dan wordt de aandacht verlegd van het podium naar de zaal voor een optreden van de dansgroep Rockstars. Een veelzijdig kwartet dat in korte tijd laat horen veel in hun mars te hebben.
Slot van de avond is voor Edgar's Hair, de band rond zanger/gitarist Hans Brussee met bassist Leo Zwaan en drummer Leon van der Leer. Vanavond nog met een extra gitarist en pianist laten ze hier echt wat bijzonders horen. Muziek die teruggrijpt op het geluid van bijna 50 jaar geleden in de Londense UFO-club, waar toen nog onbekende groepen als Pink Floyd en Soft Machine ooit begonnen. Maar dan eigentijds, met een donkere versie van Jonathan Livingston Seagull, hypnotiserend bijna. En ook zonder de geplande VJ was het indrukwekkend. Geweldige afsluiting van dit Open Podium!

LINKS:
TIG
The Backalleys
Eurokoor
Edgar's Hair
Centrum voor Amateurkunst Leiden (BplusC)

Geen opmerkingen: