zaterdag 14 november 2015

Hoogstandjes

Weinig live muziek gezien afgelopen weekend door de trip naar Friesland, hoog tijd om dat in te halen. Eerst met pianist Ingi Bjarni Skúlason, drummer Pauls Pokratnieks, bassist Cyrille Obermüller en saxofonist Ukko Heinonen. Klinkt als een internationaal gezelschap en dat is het ook. En is ook goed met prima ontspannen bebop, zowel eigen nummers als standards.
En dan wordt het echt serieus met het Calefax Rietkwintet in de Aalmarktzaal. De formatie bestaat inmiddels 30 jaar en daar maken ze een muzikaal feestje van. Met onder andere violiste Liza Ferschtman.
Voor de pauze is het bijna allemaal werk van Maurice Ravel, ook het laatste nummer van de eerste set met sopraan Nora Fischer. Na de pauze zingt ze nog meer van Ravel en dan volgt de première van een nieuw stuk van Rob Zuidam.
Dan neemt Louis van Dijk plaats achter de piano en spelen de heren een mooie versie van I Got Rhytm van George Gershwin. Tot slot volgt nog een compositie van de Syrische componist Kinan Azmeh waar alle drie de gasten van vanavond bij meespelen. Een staande ovatie en een toegift volgen, en terecht, want het waren heel veel muzikale hoogstandjes die hier de revue passeerden.

LINKS:
Ingi Bjarni Skúlason
Pauls Pokratnieks
Cyrille Obermüller
Ukko Heinonen
De Twee Spieghels
Calefax Rietkwintet
Liza Ferschtman
Nora Fischer
Louis van Dijk
Aalmarktzaal

Geen opmerkingen: