zondag 27 december 2015

Bijkomen van de kerst

Na alle kerstdiners en kerstbouwplaten is het op derde kerstdag eindelijk weer tijd voor een festival in Leiden. Funked Up komt vandaag met een line-up die er mag zijn, om te beginnen met de Acousticurls. Een mooi tweestemmig Leids duo bestaande uit Roos ten Hoorn en Sophie Anglionin dat op het eind nog even wordt bijgestaan door twee strijkers.
Inmiddels volgt in de grote zaal van Scheltema een indrukwekkend optreden van de Destructive Penguins. In een paar jaar van een schuchter lokaal schoolbandje tot een overtuigende funky hip-hop band, die ook buiten Leiden indruk maakt. Yeah!
De kleine zaal is inmiddels te klein voor James & Black, die eindelijk weer eens terug zijn in Leiden. Echte publiekstrekkers zijn het met een deels bestaand en een deels compleet nieuw repertoire. Spelen twee sets en die vervelen geen minuut!
In de pauze speelt Circo Simonelli in de grote zaal een strak en funky optreden. Niks mis mee, swingt als een trein, en de zaal staat op zijn kop. Zanger(es) erbij en het zou perfect zijn.
Dan nog een tweede imponerend setje James & Black en om middernacht sluit Pink Oculus het feest af met (alweer) een goed maar niet echt heel indrukwekkend optreden. Het maakt niet uit, deze editie van Funked Up is weer zeer de moeite waard met goede muziek en goed gezelschap!

LINKS:
Acousticurls
Destructive Penguins
James & Black
Circo Simonelli
Pink Oculus
Funked Up
Scheltema

Geen opmerkingen: