zondag 20 december 2015

Donkere dagen met lichte muziek

Leiden is OPEN valt altijd op de laatste zondag van de maand,maar in verband met kerst is het deze keer een week eerder. Met veel koren vanmiddag in de stad, maar ook onverwachtte optredens zoals van dit duo dat op de Vismarkt kerstnummers speelt. Een naam hebben ze niet, maar de muziek klinkt goed.
Even verder op de Koornbrug staat het popkoor Focus uit Den Haag uitbundig te zingen. Mooie kerst en popliedjes op een goedgevulde brug. Het is donker zo vlak voor kerst en de muziek is hartverwarmend.
Nóg drukker is het op de kerstmarkt op de Nieuwe Rijn waar het musicalgezelschap Otis staat te zingen. Stijlvol in Dickensiaanse kostuums. De muziek vandaag is lichtvoetig maar van goede kwaliteit.
Dan naar Nieuwe Energie voor een rondleiding langs een deel van SingelsPark, een lichtprojekt van Fields of Wonder. Met een welkom van Klarinet Ensemble Lignum lopen we vervolgens naar de Meelfabriek langs diverse lichtinstallaties. Daarna nog even langs De Twee Spieghels, maar de muziek is ondanks het vroege tijdstip al gestopt. Jammer, maar het goede gezelschap maakt weer veel goed.

LINKS:
Popkoor Focus
Musicalgezelschap Otis
Leiden is OPEN
Fields of Wonder
Klarinet Ensemble Lignum

Geen opmerkingen: