zaterdag 30 mei 2015

Véél te veel muziek vandaag in Leiden

Onverwacht mooi weer vandaag, dus de keus voor buitenoptredens ligt vandaag voor de hand. Maar het is weer zo'n weekend dat er écht veel te veel evenementen zijn in Leiden, dus dat wordt kiezen. Eerste keuze is gelijk raak, want het tweede Food & Lifestyle Festival in de Meelfabriek opent zonnig met de Utrechtse raggaeband I'm with Stupid.
Het festival is een combinatie van foodtrucks, een lifestylemarkt, een kidshoek en live muziek op een prachtige locatie. De muziek speelt een prominente rol hier en dat is een echte pré. Ook het tweede optreden van Rocknrollnico en band mag er zijn. Stevige bluesrock door dit boeiende trio bestaande uit twee gitaristen en een bassist!
Derde optreden is van Son Mieux solo, zanger/gitarist Camiel kennen we nog van All Missing Pieces, hij heeft inmiddels een nieuwe band en blijkt ook solo zijn mannetje te staan. Prima optreden bij de zonovergoten Meelfabriek! En het eten is hier ook uitstekend én betaalbaar, heerlijke paella van Dos en Hollandse geitenkroket.
Vreemd genoeg is er nóg een festival met foodtrucks aan de gang dit weekend in Leiden, Rrrollend heet het op het Pieterskerkhof, maar dit heeft toch niet de sfeer van Food & Lifestyle. En er is wel live muziek, maar dat beperkt zich tot regionale coverbandjes die een bijrol hebben hier. Leuk duo dit met links Dennis de Roo, maar als ze dan kinderliedjes gaan zingen is het al weer snel mooi geweest.
Naar De Twee Spieghels dus waar Robert Rook met zijn trio als altijd helemaal los gaat op de piano. Al een tijd niet meer gezien en het is weer genieten. Maar ja, de zon schijnt nog steeds, dus toch nog even terug naar de Meelfabriek.
Want daar speelt Patrick, de zanger van Splendid, eerder deze maand nog gezien op Noorderliefde, solo. En dat hij solo ook zijn mannetje staat wisten we natuurlijk nog van de Imagine in the Park festivals in 2009 en 2010 in Den Haag. En als altijd gaat Again er weer in als koek, wordt een mens helemaal vrolijk van!
Zondag gaat het Food & Lifestyle festival in de Meelfabriek gewoon door, hopen dat het weer net zo'n zonnige dag wordt, en anders is er nog een herkansing op 20 en 21 juni.

LINKS:
I'm with Stupid
Rocknrollnico
Son Mieux
Robert Rook
Splendid
Food & Lifestyle Festival
Rrrollend Leiden
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: