maandag 25 mei 2015

Het blijft gelukkig droog bij de Hofjesconcerten

Het is een stuk koeler dan gisteren, vooral omdat de zon het de hele dag zowat laat afweten, maar gelukkig is er hartverwarmende muziek tijdens de tweede dag van de Hofjesconcerten. Zoals in de Sint Jacobshof waar Vivienne Aerts, sinds vrijdag weer even terug uit New York, samen met bassist Robin Koerts een bijzonder optreden verzorgt, inclusief wat voorproefjes van haar derde, nog op te nemen, cd!
Op de binnenplaats van ARS is er een optreden van het Leidse Klarinetensemble Lignum. Een stuk of vijftien klarinetten, in alle soorten en maten bij elkaar, is toch wel heel apart.
In de Brouckhovenhof is er een duo concert van Izhar Elias en Fernando Cordas, beide klassieke gitaristen. En het is niet alleen een concert, maar ook nog een college over de verschillende gitaren die ze bij zich hebben en de muziek die ze spelen. Mooi én leerzaam!
Gisteren was het Black Tie Trio er nog vanwege het gezellige terras bij ingeschoten, gelukkig hebben we vandaag nog een kans. Vandaag spelen ze voor de Morspoort en ze dat zijn Zoltan Polgar op gitaar, Marijn van de Ven op bas en Floris Windey op trompet. Leuke loungende jazz standards met hier en daar een scherp randje. Het is goed toeven, al is het wat fris, op het terras van De La Soul!
De Hofjesconcerten 2015 zijn weer een groot succes, ook deze tweede dag is het overal in de hofjes goed druk ondanks het mindere weer. Enige puntje van kritiek is dat we wel erg veel groepen/artiesten zagen die hier voorgaande ja(a)r(en) ook al stonden, niets mis mee, maar verrassingen als de toen nog totaal onbekende groepen Kapok (2010 en 2011) of Tin Men & the Telephone (2011) zaten er dit jaar niet bij. Maar ja, toen waren het nog de Cum Laude concerten. Ook het laatste optreden dat we zien van salsaband La Fundación is leuk en krijgt het publiek zowaar in beweging, maar een verrassing is het niet, stonden vorig jaar tenslotte ook al op de afterparty.

LINKS:
Vivienne Aerts
Lignum
Izhar Elias
Fernando Cordas
Black Tie Trio
La Fundacion
Hofjesconcerten

1 opmerking:

Anoniem zei

Het afsluitende concert was vooral fijn omdat we in beweging konden komen. Het was vrij koud inmiddels. Maar, helaas kunnen er niet heel veel mensen Salsa-dansen. Zo zonder Leo is er dan ook niet zo heel veel aan, helaas.
Carla