zondag 26 februari 2012

Het is weer Bar en Boos met de muziek in Leiden

Het is een doodnormale zaterdag en die begint zoals vaker 's-middags in De Twee Spieghels met vandaag het Dominic J. Marshall Trio. Deed mee aan de voorrondes van de Leiden Jazz Award, maar komt vanmiddag veel beter uit de verf. Samen met drummer Ruben Stein en bassist Bam Bam Rodriguez wordt het een leuk optreden, veel meer ontspannen dan in januari, maar niet echt vernieuwend. Wel onderhoudend met een prettige combinatie van eigen en bestaande nummers.
Dan naar de Q-Bus voor het Bar en Boos Festival vanwege de ontruiming van de Vrijplaats Koppenhinksteeg twee jaar geleden. Als eerste is er Black Tarantula die een leuke set surf punk laten horen. Muzikaal is het wel in orde, hoewel iets meer variatie best mag, maar het oogt allemaal wat statisch. Vooral de toetsenist kan wel een oppepper gebruiken, ga op 5 april naar het LVC en zie hoe Shaking Godspeed het daar doet!
In de Cab 03 speelt vervolgens Captain Slow een stevige set hardrock, Sonic Youth meets Velvet Underground maar dan anno nu. Het is vooral hard en donker, maar past vast helemaal in het muzikale patroon van de Vrijplaats Koppenhinksteeg.
Het derde optreden is van de verrassende band Maison Du Malheur, nauwelijks zoveel speelplezier gehoord sinds Scrappy Hamilton in 2001 op het L.E.A.F. festival (Stay on Target). Wie er allemaal meespelen is niet helemaal duidelijk, maar zeker J.P. Mesker op zang, gitaar en banjo, Hector Wijnbergen op toetsen, Martin de Ruiter op drums, Arno Bakker op sousaphone, Janfie van Strien op saxen en dan ook nog iemand op klarinet.
Maakt niet uit, het is vreselijk genieten met een combinatie van blues, jazz, rock´n´roll, boogie woogie, bluegrass en dixieland. Het is inderdaad bar en boos hoeveel muziek er te genieten valt in Leiden!

LINKS:
Dominic Marshall
De Twee Spieghels
Black Tarantula
Captain Slow
Maison Du Malheur
Q-Bus
Vrijplaats Koppenhinksteeg

Geen opmerkingen: