zaterdag 11 februari 2012

Altijd weer genieten bij David Sancho

Sinds toetsenist David Sancho de Leidse Jazzaward 2011 vorig jaar januari won is hij een bijna maandelijks terugkerende gast in De Twee Spieghels. Vandaag voor het eerst niet met zijn gebruikelijke trio, maar met Tijn Jans op drums en Daniel van Huffelen op bas. Het is hun eerste optreden in deze samenstelling, maar het staat ook nu weer als een huis.
Andere muzikanten dus, maar grotendeels hetzelfde repertoire. Toch is een optreden van het David Sancho Trio, in welke bezetting dan ook, altijd weer boeiend. Want omdat het grootste deel van het optreden pure improvisatie is, klinkt het iedere keer anders. Daar kan geen cd tegenop en dat is het mooie van live muziek, het is altijd een verrassing, zelfs als het bekend repertoire is!
Mooie uitvoering trouwens van Nowhere Man van The Beatles. Hoor je steeds vaker, nummers van The Beatles in een jazzuitvoering, vooral Blackbird is populair. En het moet gezegd, jazzmuzikanten die vandaag de dag nummers van The Beatles spelen zijn eigenlijk veel interessanter dan Paul McCartney die net een jazz cd heeft maakt. Dit terzijde, maar het geeft wel een link aan tussen jazz en Beatles.

LINKS:
Tijn Jans
Daniel van Huffelen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: