zaterdag 18 februari 2012

Alles loopt anders vandaag (maar wel goed af)

We hebben mooie plannen voor vandaag, maar het loopt allemaal anders. Ten eerste gaat het instore optreden van Yori Swart bij Velvet wegens ziekte niet door, maar gelukkig is er een alternatief in De Twee Spieghels waar Captain Kurt Size Matters speelt. Waren we natuurlijk toch wel bij terecht gekomen, nu alleen iets eerder dan gedacht.
Met Kurt Schwab op baritonsax, Cedric Glans op bas en Sven Rozier op drums, een drietal dat we natuurlijk al veel vaker zagen, maar vandaag met gitarist en nieuwbakken Leienaar Thomas Hilbrandie op gitaar. Die was hier eind oktober vorig jaar voor het eerst met Andreas Metzler's Home City en zoals toen verwacht is hij nu weer terug. Spelen allemal standards waarbij iedereen de ruimte krijgt, genieten!
Na een prima dagschotel bij Einstein hebben we onze zinnen gezet op het toneelstuk De Lange Nasleep van een Korte Mededeling door Toneelgroep Imperium. Mooie herinneringen aan toen ze nog op de Vestestraat zaten en voor het laatst bezocht zo'n 20 jaar geleden aan de Oude Vest waar ze nu nog steeds zitten. Helaas uitverkocht!
En dan blijkt Leiden weer zo'n geweldige stad omdat er meerdere alternatieven zijn. Zoals het Yuri Honing Acoustic Quartet bij Hot House in De Burcht met Yuri Honing op sax, Joost Lijbaart op drums en percussie, Ruben Samama op bas en effecten en Karel Boehlee op de vleugel.
Supergroep dus en ook superoptreden, alleen de entourage ontbreekt. Slechte verlichting maakt er een koud vakbondszaaltje van en het podium kraakt iets te veel, ondanks dat Ruben er nog iets van probeert te maken. Geweldige muzikanten, prachtig optreden, maar voor € 18 wil je wel wat meer techniesche kwaliteit!

LINKS:
Captain Kurt
De Twee Spieghels
Imperium Theater
Yuri Honing
Hot House

Geen opmerkingen: