donderdag 9 februari 2012

Stukafest lekker bezig in Leiden

Vandaag de vierde editie van Stukafest Leiden, een avondje cultuur in studentenkamers. De aftrap is in het Scheltemacomplex met een optreden van De Gemeenschap met een deel uit hun programma Germanisch Depressief.
Als tweede onderdeel staat Awkward I op het programma bij Marte en Mels op de Hooigracht. Alleen al de kamer is overweldigend! Maar gelukkig weten Djurre de Haan en Diederik Nomden alle aandacht te trekken met prachtige liedjes, mooi samen-spel en -zang en de intieme sfeer. Zowel op gitaar als mandoline is Djurre geweldig.
Het volgende concert, ze duren maar 30 minuten en de pauzes ook, is van Dazzled Kid frontman Tjeerd Bonhof. Het is zijn tweede en laatste optreden in 2012, dus wel een soort mijlpaal. Zagen hem eerder met Voicst en met zijn eigen band, nu voor het eerst solo. Natuurlijk kan Ain't No Sunshine niet ontbreken. Maar Motel Blues van Loudon Wainwright III maakt veel indruk!
De studentenkamers worden wel steeds kleiner, maar daarom niet minder gezellig. Weer terug aan de Hooigracht, maar dan even verderop, laat Noam Vazana van zich horen. Ze zingt, speelt toetsen en ook nog eens trombone. Mischien iets te dartel, maar wel om in de gaten te houden!
Het slotfeest is in het LVC met de groep Dearworld uit Oss. Een heftige, rauwe show, met een mix van ongebruikelijke middelen, zoals analoge synthesizers, zware housebeats en chaotische, zweverige zanglijnen. Boeiend, maar iets te afstandelijk voor ons.
Het Stukafest is desondanks zeer geslaagd, volgend jaar gaan we zeker weer, nog zo'n mooi moment waar Leidse studenten en andere inwoners elkaar treffen.

LINKS:
De Gemeenschap
Scheltema
Awkward I
Dazzled Kid
Noam Vazana
Dearworld
Stukafest

Geen opmerkingen: