zondag 13 februari 2011

Verschillende werelden in Grote Beer en Spieghels


Waar het aan ligt is moeilijk te duiden, maar vandaag heeft Jazz on Sunday in De Grote Beer het net niet en is het in De Twee Spieghels weer helemaal feest.
Jazz on Sunday heeft Domagoy Ralasic op het programma staan en dat is een prima tenorsaxofonist, met dito toetsenman en drummer. Prima optreden, maar de vonk slaat niet over.

Ook met zangeres Adrienne West erbij blijft het lekker voortkabbelen, wordt er goed gespeeld en gezongen maar het heilige vuur ontbreekt. Het repertoire bestaat uit diverse jazz standards en De Grote Beer is gezellig vol met net iets te veel social talk, misschien heeft dat ook wel invloed gehad op het optreden.

In De Twee Spieghels ondertussen stond het Lucas Meijers trio aangekondigd en gisteren was dat al opgewaardeerd tot een kwartet op de aankondigingsborden. En inderdaad naast Lucas Meijers op gitaar staan Daniel Lottersberger op bas, Daniel van Dalen achter de drums en zangeres Zosja op het podium. Stonden hier allemaal wel eens eerder, maar nog niet in deze samenstelling. Een gouden greep.

Ook hier worden standards gespeeld en ook hier is het wat rumoerig, maar op een andere manier. Als er een mooie, gevoelige versie van Round Midnight wordt ingezet wordt het zelfs stil in De Twee Spieghels. En als er een aantal Zuid Amerikaanse nummers op het repertoire staan wordt er, ondanks de beperkte ruimte, gedanst. Een feest voor publiek en muzikanten, waarbij de laatsten met zichtbaar plezier staan te spelen.

LINKS:
Adrienne West
De Grote Beer
Lucas Meijers
Zosja
Daniel van Dalen
Daniel Lottersberger
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: