donderdag 24 februari 2011

Americana Unplugged in De Tregter slaat aan


Het is weer zo'n dag in Leiden met een overdosis aan cultuur en dan moet er gekozen worden. Stukafest bewaren we voor volgend jaar, vandaag kozen we voor een lezing van Douwe Draaisma over Het Vergeetboek bij Burcht Literair en Americana Unplugged in De Tregter.
Waren we nog nooit geweest en naar nu blijkt ten onrechte. Leuk café, leuk publiek en prima muziek van de groep Whiskey Rose. Een mengeling van country en blues, Americana dus. Veel eigen nummers, maar altijd herkenbaar Amerikaans. Kan ook niet anders als de helft van de band van oorsprong uit Amerika komt.

De avond is al een tijdje bezig maar er blijft nog genoeg over. Naast twee sets van Whiskey Rose zien we ook een set van The Crooks met een repertoire van cayun, western swing en zelfs een jodel nummer van Jimmie Rogers, het publiek jodelt lekker mee. De accordeonnist hoort bij deze band maar speelt ook met Whiskey Rose mee, op accordeon én banjo. Lekker jammen dus. Voor hun laatste nummer haalt de violist zijn zingende zaag te voorschijn, kortom een afwisselende muzikale avond, gaan we vaker doen, naar De Tregter!

LINK:
De Tregter

Geen opmerkingen: