zondag 6 februari 2011

Genieten met Wouter Kiers en Traeben


Wouter Kiers kennen we ondertussen in allerlei bezettingen, waaronder natuurlijk Blood Sweat & Kiers en afgelopen zondag nog in De Twee Spieghels met Jeen Rabs en Boris Oostendorp, maar zijn jazz quartet zagen we nog nooit eerder. Reden om deze middag naar restaurant De Sniep in Zoetermeer te gaan waar Wouter samen met Hans Ruigrok op bas, Maarten Kruijswijk op drums en Nick van den Bos op toetsen er weer een feest van maken.

Veel bekende nummers als Sweet Georgia Brown, La Vie en Rose, Take Five en Flamingo en net als vorige week All of Me, waarbij Wouter wederom zingt en scat, nu mét microfoon. Tegen het eind van de tweede (en alles beslissende) set komt Boris Kloek op tenorsax erbij en ontstaat er een heuse tenorbattle, genieten dus.
Over twee weken (zie agenda hiernaast) staat Wouter Kiers met Robert Veen en Ronald van Driel voor een Hammond/tenorbattle weer in De Uyl van Hoogland in Leiden. Niet te missen!

Daarna snel terug naar Leiden waar Traeben in De Twee Spieghels speelt, meestal duren die zondagconcerten daar tot een uur of zeven, vandaag is het al om 6 uur afgelopen, weinig van gehoord dus, alleen de laatste drie nummers. In 2009 zagen we ze kort bij Jazz'in de Gracht in Den Haag, nu dus weer veel te kort. Met Jens Larsen op gitaar, Soeren Ballegaard op sax, Olaf Meijer op bas en Klaas van Donkersgoed op drums. Het is kort maar geweldig, misschien iets minder Scandinavisch, meer Trance-Jazz dan in 2009, we blijven ze in de gaten houden.

LINKS:
Wouter Kiers
Hans Ruigrok
Maarten Kruijswijk
Nick van den Bos
Boris Kloek
Traeben
Jens Larsen
Soren Ballegaard
Olaf Meijer
Klaas van Donkersgoed
De Sniep
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: