zaterdag 19 februari 2011

New Solutions, nieuwe wegen


Bassist Andreas Metzler stond begin januari ook al in De Twee Spieghels met dezelfde muzikanten, Guillermo Celano op gitaar en Paul van der Feen op saxen, gelukkig zonder dat het een herhaling is van dat optreden. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er is ook ruimte voor nieuwe en oude nummers van Andreas Metzler. Niet altijd makkelijk voor de andere muzikanten, die deze nummers nog nooit of tien jaar geleden voor het laatst speelden. Het begint dan ook wat stroef, maar al snel komen ze op stoom.

Vorig jaar april traden Glossy Jesus, Nico Dijkshoorn en Boozy op tijdens een indoor optreden bij Velvet Music aan de Nieuwe Rijn. Na afloop klonk er toen muziek uit café De Twee Spieghels en daar zaten Tim Eijmaal, Frans Heemskerk en Lucas Meijers te spelen. Sindsdien onze stamkroeg.
Vandaag is het dus net andersom, in de pauze in De Twee Spieghels even naar Velvet (de achterburen) voor een indoor optreden van Eefje. Vorig jaar nog gezien op het NS Try-out festival op een perron op Leiden Centraal, nu dus binnen. Een solo optreden met loopstation, waarbij ze de nummers speelt zoals ze gemaakt zijn: met gitaar en stem. Een kort maar krachtig concert met prachtige, dromerige, Nederlandstalige liedjes, waarom is er geen zaal in Leiden die haar programmeerd?

Dan weer terug naar De Spieghels waar Andreas Metzler's New Solutions intussen alweer bezig is met de tweede set en de volle tent plat speelt. En ook de derde set mag er wezen met onder andere het nieuwe nummer Dwarf Steps, een kleine terts variatie op Giant Steps van John Coltrane. En dan, in het laatste nummer, overstijgt de groep zichzelf met een fenomenale uitvoering van een ander eigen nummer "Wormin' in" van Andreas Metzler.

LINKS:
Andreas Metzler
Guillermo Celano
Paul van der Feen
De Twee Spieghels
Eefje
Velvet Music

Geen opmerkingen: