zaterdag 26 september 2009

Dempsey staat niet alleen


Dempsey is een Leidse groep die al jaren bestaat (sinds 1999 in de huidige samenstelling) en vanavond in een uitverkochte tuinzaal van De Burcht hun nieuwe, derde cd presenteerde: Tips voor Alleenstaanden.

De driemansformatie zet gedichten, Nederlandse en naar het Nederlands vertaalde, op muziek. Michael van Hoogenhuize speelt accordeon (en soms piano) en is het rustpunt van de groep.

De muziek is te omschrijven als Nederlandstalige volksmuziek met een heel eigen stijl. De muziek is toegankelijk en roept associaties op met groepen als Bots of Plons. Maarten Witkam speelt saxofoon, fluiten, viool, gitaar en zingt, Ferry Rigault speelt (bas)gitaar en zingt.

Voor de pauze speelden ze de nieuwe (derde) cd integraal en in volgorde, een set van bijna anderhalf uur. Bij een paar nummers aangevuld met gasten, zoals Geert Schoonderwoerd den Bezemer op Banjo en Jim op gitaar.

Na de pauze volgde nog een set van een uur (!), waar ze twee nummers speelden die de cd nét niet gehaald hadden, zoals het toch prachtige De Trompettist (met Jim op trompet) en oudere, bekende nummers zoals Dikke Dinges (een nummer uit 1976) en de Bende van Jan de Ligte.
Een prima optreden dat vooral na de pauze helemaal los ging. Memorabel concert. Binnenkort hier de cd recensie.

LINKS:
Dempsey
De X
Leids Jazztrio

Geen opmerkingen: