zaterdag 19 september 2009

Alles klopt bij de Talking Cows, maar toch mist er iets. Humor!


Hot House opende het 41ste (!) seizoen in Leiden met een optreden van de Talking Cows in de tuinzaal van De Burcht. De clips op de site deden prima muziek in combinatie met een hoop humor vermoeden. De muziek was inderdaad uitstekend, maar de humor kwam alleen van de presentator, en dat zijn we van Frank Elkhuizen wel gewend. Maar hier overtrof hij zichzelf. Hoe? Had je er maar bij moeten zijn!

Maar het optreden zelf ontbeerde elke vorm van humor en dat viel een beetje tegen. Niet dat er iets mis was met het optreden, maar we hadden er iets meer, iets extra's van verwacht.
Tenorsaxofonist Frans Vermeerssen was uitstekend op dreef, soms spetterend en knallend, soms piepend en krakend, elke noot raak.

Medeoprichter Robert Jan Vermeulen speelde fijn ondersteunend én goed solerend in vooral eigen composities. Invloeden van Mischa Mengelberg en Thelonius Monk zijn onmiskenbaar aanwezig.

Bassist Dion Nijland vormde de stevige basis van de band. Meestal plukkend aan de snaren, maar af en toe hanteerde hij ook de strijkstok.

Drummer Yonga Sun zagen we vorig jaar ook al in De Burcht, maar toen als drummer van Lavalu en hij was ook de drummer van het Ad Colen Quartet afgelopen april in De Burcht. Daar kwam zijn spel het meest tot zijn recht, maar hier was hij ook alweer enorm op dreef.
Prima concert dus, maar laat ons ook eens lachen, het hoeft allemaal echt niet zo serieus! En de site van Talking Cows bewijst dat de potentie aanwezig is, zet dat door op het podium.

LINKS:
Talking Cows
Leids Jazz Trio

Geen opmerkingen: