zaterdag 20 juni 2009

Pure Jazz Preview rocks!


De Pure Jazz Preview is onderdeel van The Hague Festivals en is er om reclame te maken voor het Pure Jazz Festival in september, maar heeft er muzikaal eigenlijk niets mee te maken, maar zorgde wel voor een interessante avond.
Einstein Barbie opende de avond met een kruising tussen jazz, pop, funk en soul.

Blikvangers waren natuurlijk Michelle Cortens, celliste en zangeres en zangeres en componiste Stella Bergsma. Een lekkere, dansbare opwarmer voor deze avond.

Daarna kwam de Club van Rome, de ontdekking van de avond. Jazz meets Pink Floyd, maar dan de Floyd van Interstellar Overdrive en Carefull with that Axe Eugene, de ouwe Floyd dus.

Yuri Honing was geweldig op zijn sax, idere keer dat we hem zien wordt hij beter.Het lijkt wel of hij de traditionelere jazz vaarwel heeft gezegd en op zoek is naar nieuwe richtingen met Wired Paradise en deze Club van Rome.

Stef van Es speelt ook gitaar in Wire3d Paradise, maar heeft hier een veel prominentere rol, met samples en effecten. Samen met Yuri is hij de kern van de Club van Rome. Een muzikaal hoogtepunt.

De basis voor al deze escapades waren de drummer en bassist (Mark Haanstra, die we vorige week ook al in Den Haag zagen in eeb heel andere ambience). Dit optreden van de Club van Rome was heel goed, willen we graag meer van zien.

Sluitstuk van de avond was Lady Linn & The Magnificent Seven. Lekkerte swing-jazz uit Belgie. Een kleine Big Band met zangerers, gezellig maar niet erg verrassend.

Goede zangeres overigens, die in een aantal nummers ook nog achter de vleugel kroop. Bij vlagen deed ze een beetje aan zangeressen als Adele of Duffy denken. In elk geval liet Lady Linn de Grote Markt dansen.
LINKS:
Einstein Barbie
Yuri Honing
Stef van Es
Lady Linn
The Hague Festivals
Pure Jazz

Geen opmerkingen: