zondag 21 juni 2009

Muzikale langste dag in Leidse Hout


In de Leidsehout organiseert de Vereniging Vrienden van Leidsehout in de voor- en nazomer een reeks zondagmiddagconcerten in de muziektent. Gelukkig was de langste dag ook een mooie dag, zeker in de zon goed uit te houden.
Vandaag speelde het Residence Jazz Sextet er en dat was zonder meer de moeite waard. Met Ger Keizer op drums, bandleider Casper Rouffaer op sax, Martijn Sanderse op bas, Willem van der Burgh op trombone (en zang), Bas Luttik op keyboards en Jeroen van Vugt op trompet speelden ze een aantal standards, maar niet op een standaard manier.

Halverwege de twee sets voegde Aafje de Bloois zich bij het gezelschap voor het vocale gedeelte. Wat vooral opviel, naast de prima muzikanten, waren de originele arrangementen van Anton Burger. Vooral bij de bekendere nummers viel dat gewoon op, in positieve zin.
Hoogtepunten waren How Insensitive (schitterend nummer dat ik dan weer kende van de cd Cuckooland van Robert Wyatt) en het nummer Sonny (van Sonny & Cher) op het ritme van Take Five (van Dave Brubeck), heel apart.

Direct na afloop van dit optreden begon op het terras van het naastgelegen theehuis een optreden van La Gaîté, onverwacht, want de website van het theehuis leeft nog in mei, maar het was een opvallend goed zomers optreden.
Drie jonge muzikantes zongen en speelden driestemmig Franse chansons van Edith Piaf tot Jacques Brel, maar ook Duitse, Griekse en Nederlandstalige nummers en Tango niet te vergeten! Swingen dus. De rol van de pauw op de achtergrond is niet uit te leggen, daar had je bij moeten zijn!
Links:
Residence Jaqzz Sextet
La Gaîté
Vrienden van de Leidsehout
Theehuis de Leidsehout

Geen opmerkingen: