zondag 3 mei 2009

Rob Agerbeek en Brigitte Soffner goed koppel


Vandaag de laatste aflevering van dit seizoen van Fascinating Jazz in De Sniep in Zoetermeer. Het Rob Agerbeek Trio stond aangekondigd en was er dan ook. Goede band, degelijk repertoire, uitstekende muzikanten, maar niet altijd even verrassend. Kortom een ontspannen zondagmiddag in De Sniep.

En dan opeens, halverwege de eerste set komt Brigitte Soffner op het podium en gaat een repertoire zingen dat je niet direct met Rob Agerbeek associeert. Jazz-standards, maar niet de bekende. Brigitte doet wel vaker dingen met Rob, maar nog nooit met zijn trio. Ga hiermee door!

Rob moest er flink de muziek bij lezen, terwijl hij toch bijna alles uit zijn hoofd kent. Dit was geen concert op de automatische piloot, maar hard werken voor allemaal. De band had er plezier in en het publiek ook.

Onvermoeibaar, altijd op de achtergrond, maar onontbeerlijk waren drummer Ben Schröder en bassist Alex Milo. Een perfect koppel.
Het leuke van deze middag was de onverwachtte aanwezigheid van een zangeres en het daardoor frisse repertoire. Iets wat zowel publiek als muzikanten leken te waarderen.

LINKS:
Fascinating Jazz

Geen opmerkingen: