zondag 17 mei 2009

Afwisselende optredens bij het Open Podium Leiden-Noord


Voor de laatste keer dit seizoen was er een Open Podium in buurtcentrum De Kooi in Leiden-Noord. De avond opende met het Wereldmuziekorkest van de muziekschool onder leiding van Maarten Witkam. Muziek uit alle windstreken (China, Albanie, Israel, Soedan, Polen), maar ook folk en blues kwamen aan bod. De 16 muzikanten, van 7 tot 60 jaar, zorgden voor een gevarieerd en boeiend optreden.

Het trio Fond Sonore speelt Franse chansons, afgewisseld met Nederlandstalige en zelfs een Hongaars lied. Cees van Wetten is de zanger, Dieke Elfring zingt en doet percussie en Patrick Broekema speelt gitaar en mandoline. Leuk optreden, afwisselend repertoire en ja, er werd zelfs gedanst!

Waar wij, en naar later bleek ook anderen, voor waren gekomen was het Tribute to Wammes van de Velde door Maarten Witkam (zang, gitaar, fluit, sopraansax en viool) en Michael van Hoogenhuyze (accordeon). Het bleek het hoogtepunt van de avond, want hoewel ze slechts 6 nummers van de Belgische liedjeszanger speelden, was elk nummer, kritisch of speels, een genot om naar te luisteren.

De avond eindigt meestal met een stevige band en deze avond was dat YĆ“shan, een van oorsprong folk-rock duo dat sinds enige tijd is uitgegroeid tot een quintet. Voor de bassist was dit zelfs zijn eerste optreden met de band. De intenties waren goed en de potentie is aanwezig, maar bij dit optreden was het samenspel nog niet geweldig. Wat een spetterende uitsmijter had moeten worden, ging een beetje als een nachtkaars uit.
LINK:
Fond Sonore

Geen opmerkingen: