zaterdag 9 mei 2009

Mama Says Maybe op stoom in Hunky Dory


Als je covers speelt kun je de orginelen proberen zo goed mogelijk na te spelen, maar je kan er ook een eigen draai aan geven. Dat laatste doet Mama Says Maybe, met overgave. En dan weer niet de bekendse nummers, maar onverwacht repertoir. En een paar eigen nummers, dat ook nog.
Nicole (NL) zingt en speelt overtuigend accordeon, Boon (UK) zingt en speelt gitaar, Taco uit Friesland speelt contrabasen zingt en ook de Ierse drummer zingt. Een internationale band dus.

Ze speelden 3 flinke sets met eigen nummers en nummers van Sting, Pogues, Beasty Boys en Johnny Cash, om er maar een paar te noemen, en halverwege de tweede set nam Herbie de rol van zanger-gitarist voor het nummer Dirty Old Town. Het was een mengeling van pop. folk en country, maar alles in een eigen, interessante stijl.

Op het eind gingen alle remmen los in het veel te kleine Hunky Dory en werd er nog stevig gerockt. Een prima band met een bijzondere zangeres, vraagt om meer. Kan: 17 mei in Q-bus en 22 mei in The Duke, beide in Leiden.

LINKS:
Q-bus
The Duke

Geen opmerkingen: