woensdag 6 mei 2009

Meer variatie welkom bij Hundred Year Flood


Hundred Year Flood is een band uit Santa Fe, New Mexico, dus wat kun je anders verwachten dan een vorm van Americana. En dat kregen we dan ook te horen. De opkomst was matig, nog geen 50 man, maar de sfeer was goed in Q-bus in Leiden.

De band bestaat uit 5 personen, van wie zanger/gitarist/componist Bill Palmer de spil is. Lekker gitaarspel en hij speelde ook nog even bas zodat de bassist zijn kunnen op de gitaar kon tonen.

Felicia Ford nam het grootste deel van de zang op zich, deed percussie en sppelde in 2 nummers accordeon. Veel te weinig, want de nummers met accordeon waren de mooiste. Juist die nummers gaven de band het extratje dat ze boven de gemiddelde Americanaband deed uitstijgen.

Justin Lindsey is de tweede gitarist van de band en John Courage is de solide bassist, die zoals gezegd ook een paar nummers op gitaar speelde. Het was wel een Comedy of Errors, want toen de band na een uur en een toegift (Poison) stopte, bleek dat ze gecontracteerd waren voor anderhalf uur. Een korte tweede set volgde nog en hierin waren ze eigenlijk op hun best.

Andy Kravitz, producer van de laatste cd, completeerde het vijftl op drums. En met verve. Het was al met al een goed concert, aangenaam, maar niet baanbrekend. Meer accordeon en misschien een blazer zou wat meer variatie kunnen inbrengen. Want aan variatie ontbrak het nog een beetje.
Hundred Year Flood is nog tot en met 8 mei in Nederland.

LINKS:
Hundred Year Flood
Q-Bus

Geen opmerkingen: