zondag 10 oktober 2021

Eindelijk weer live muziek in De Twee Spieghels!

De laatste keer dat we live muziek zagen in De Twee Spieghels was in april 2019, maar vandaag staat het eerste echte concert weer op het programma. En dat is dan gelijk Blue Sands, het samenwerkingsverband van zangeres Esther van Hees en bassist Reindert Kragt. Zag ze al een keer kort (afgelopen mei) live bij Sleutelstad tijdens de special ter gelegenheid van Bob Dylan's 80ste verjaardag, maar dat waren slechts drie nummers en een keer een half uurtje met een live stream in mei 2020. (Nog even wat data: iets meer dan tien jaar geleden zag ik Esther voor het eerst in Zoetermeer en sindsdien nog veel vaker, ook regelmatig al met Reindert. Die zag ik voor het eerst negen en een half jaar geleden in Lelystad en sindsdien veel vaker, de laatste jaren vooral met Kruidkoek.)
Maar dit is natuurlijk andere koek, twee sets van ruim drie kwartier en dan ook nog een toegift. Prachtig concert met een mooi luisterend publiek. En terecht want de combinatie van zang en bas is zeer breekbaar, maar Blue Sands blijft boeien met een interesaante muziekkeus. Veel eigen nummers maar ook nummers van Radiohead, Paul McCartney, Francoise Hardy en muziek geinspireerd op Disney films komt voorbij. En dat alles in een eigenwijs jazzjasje gegoten.
Komende week duiken ze de studio in voor hun eerste cd en dit is eigenlijk een generale repetitie hiervoor, waarbij de laatste puntjes op de i worden gezet en de laatste experimenten worden uitgeprobeert. Een heerlijke zondagmiddag dus, éíndelijk weer in De Twee Spieghels en die eerste cd van Blue Sands komt in april 2022 uit, kan bijna niet wachten!

LINKS:

Geen opmerkingen: