zaterdag 9 oktober 2021

Een dagje Nederlandstalig kan héél mooi zijn

De zaterdag begint meestal vroeg vanwege de uitzending van Cultuur071 op Sleutelstad. Altijd leuk en de moeite waard, maar ditmaal extra door de aanwezigheid van singer-songwriter Rosa Falkenburg met haar gitarist Niels Wiltink. De van origine Leidse laat een nummer horen van de ep En de bloesem waait weg en ze spelen een compleet nieuw nummer. Het interview en de twee nummers zijn terug te luisteren op Sleutelstad. Echt iets voor de Leidse Lijsters!
En over Leidse Lijsters gesproken, die zijn er ook weer bij Scheltema vanmiddag. Daar speelt De B-Kant in mini bezetting een half uur lang hun Nederlandstalige muziek en in deze kleine setting is het allemaal veel beter te verstaan dan als de hele 6-mans band speelt en dat is de moeite waard. Mooi en intiem concert met heel veel jonge kinderen in het publiek. Allemaal muisstil! 'We kunnen wel een kinderopvang beginnen'.
Leuk detail is dat ik De B-Kant onder andere in 2018 nog zag bij de oudejaarsuitzending van Cultuur071 van Sleutelstad in het (inmiddels gesloopte) ABN-Amro kantoor bij het station. Toen nog met de hele band. Gaat nooit vervelen, altijd goed.

Geen opmerkingen: